GEOENERGIA - gazdaságos megoldások hosszútávra
Üdvözöljük!
Tegye gazdaságossá és környezetbaráttá otthona energiafelhasználását! Ismerje meg termékeinket, válassza ki az Önnek tetsző megoldásokat! Szívesen segítünk, hogy a legjobb döntést hozza!
CSL típusú kazán

Kazán automatikus égőfejjel, pellet égetéséhez

INFORMÁCIÓ:

A pellet tüzelést sokan a hagyományos fa kazános tüzeléshez hasonlítják, holott rengeteg a különbség a két technológiában. A jól összeállított pellet tüzelésű berendezéssel elérhetjük a gáztüzelés komfortját.

Nem kell naponta megpakolni a kazánt, hamut üríteni, salakolni, tüzelőt behordani. Kizárólag a pellet tárolási kapacitásunk határozza meg,hogy milyen időközönként kell a kazánt karbantartanunk.

A hamu kiürítése téli időszakban nagyjából 1-2 hetente esedékes.  Mivel nagyon alacsony a pellet nedvesség tartalma, és szabályozott az égés, ezért alacsony a hamu tartalom is. A pellettel történő feltöltés pedig teljesen automatizálható, akár kéthavonta is elég feltöltenünk a tárolót.

Puffer tartályra kötve a kazánt akár napkollektorral is házasítható, így teljesen gáz független fűtési rendszert kaphatunk.

A pellet folyamatos beszerzése megoldott, elérhető bárhol az országban. Mivel egyre több hazai vállalkozás is készít melléktermékeiből pelletet, így az ára is évről évre versenyképesebb.

MŰSZAKI LEÍRÁS:

Faelgázosító kazán fapellet és hasábos fa elégetésére. Az alsó tűztérben begyújtott pellet elgázosítja a felső tűztrébe pakolt fahasábokat. A hasábos fa elégése után a kazán automatikusan átvált a pellet tüzelésre. A faelgázosító kazán működése során az égési folyamat minden fázisának optimális feltételt biztosít, ezáltal érhető el a 85% feletti hatásfok. A tökéletes égésnek köszönhetően lényegesen kevesebb hamu képződik és a károsanyag kibocsátás is jelentősen csökken. A szabályozott égésnek köszönhetően a faelgázosító kazánba a tűztérbe berakott 1 adag száraz fa égési ideje 4-5 óra, ellentétben a hagyományos kazánokkal, melyekben egy tűztér fa égési ideje kb. 1 óra.

ÁRAK:


Modell
Hasznos teljesítmény kW
Ár (Ft):
 CSL 30 301.010.500 +áfa
 CSL 45 451.063.500 +áfa
 CSL 60
 601.179.500 +áfa
 CSL 80
 801.308.000 +áfa
 CSL 100
 1001.467.000 +áfa
 CSL 130
 1302.215.000 +áfa
 CSL 180
 1802.822.400 +áfa

Nagyobb teljesítményű kazánok egyedi rendelésre.